Een vlog-cam is niet zomaar een camera

Het

is momenteel heel gebruikelijk om jezelf te filmen en deze video's ook te delen op YouTube, Facebook, Instagram, TikTok en diverse andere sociale netwerken. Dit komt zo vaak voor dat er zelfs een speciale camera is ontwikkeld voor zogenaamd vloggen. (Vlogging = videe blog) Met deze speciale camera, die lekker klein is en lekker in de hand ligt, maak je de leukste, grappigste, bewegende videoclips. De vlog-videocamera blijft in een aantal gevallen uitgerust met een statief of heeft het alternatief een statief te gebruiken. Met een statief zorg je ervoor dat de videocamera tijdens je opnames niet stagneert. Dit geeft een rustiger beeld voor het publiek.

Waarom zou je speciaal voor vloggen een camera aanschaffen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je mobiel te gebruiken om vlogs te maken. Maar de kans is groot dat je opslag zeker heel snel compleet is. En ook al is de hoge kwaliteit van veel mobiele telefoons geweldig, met een speciale videocamera, die gemaakt is om te vloggen, wordt de hoge kwaliteit steeds beter. Het geluid is ook een stuk beter werkbaar. Die foto en geluid zijn natuurlijk cruciaal als je als vlogger succes wilt boeken. Als mensen je niet kunnen begrijpen of als de foto's wankel of onduidelijk zijn, zul je zeker nooit een groot publiek krijgen.

Maar er is nog meer

De videocamera, die we allemaal kennen uit onze jeugd, heeft nog steeds de voorkeur. Jonge ouders kiezen er specifiek voor om een ​​camera aan te schaffen. Eerste grijns, eerste woordjes, eerste kruipen/tijgerling/lopen, eerste fietsen, eerste keer naar instelling, eerste zwemles, eerste tand schudden en natuurlijk kunnen alle verjaardagsvieringen er snel mee worden opgenomen. Een videocamera gebruiken als vlogvideocamera is natuurlijk ook mogelijk, maar dat wordt niet echt geproduceerd.

En hoe zit het met een videocamera voor dieren in het wild?

Gezien het begin van de corona-situatie zijn we massaal de natuur ingegaan. We maken foto's op de heide en ook in de bossen, zowel op het strand als in de duinen. Maar je kunt nog een stap verder gaan. Wat als je meer dan gemiddelde interesse hebt in de natuur en de dieren die daar leven? Dan is de aanschaf van een elektronische camera voor wilde dieren iets voor jou. Je kunt een camera voor wilde dieren opzetten en deze daarna op tape zetten zodra er iets voor de lens verschijnt. Je kunt er (op afstand) bij blijven, maar je kunt deze elektronische camera ook neerleggen en de volgende dag terugkomen.

 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie